Multisektorski sastanak u Nišu

30.10.2018.godine je održan multisektorski sastanak u Gradskoj kući grada Niša, u organizaciji Udruženja „Izlazak“ i Kancelarije za borbu protiv zloupotreba droga Vlade Republike Srbije.

Sastanku su prisustvovale sve relevantne ustanove iz Nišavskog okruga: Centri za socijalni rad, domovi zdravlja, predstavnici srednjih škola, MUPa, specijalnih bolnica odnosno odeljenja psihijatrije, Centri i Institut za mentalno zdravlje, Crveni Krst, i KPZ Niš…

Domaćini sastanka  bili su predstavnici Gradske uprave grada Niša na čelu  sa Milošem Banđurom, zamenikom gradonačelnika, koji je svojim prisustvom uveličao ovaj skup i istakao činjenicu da se o problemima zavisnosti nedovoljno govori, ali da je uprkos tome zadovoljan  velikim odazivom od strane institucija u Nišu.

Organizatori multisektorskog sastanka Udruženje „Izlazak“ je prisutnima predstavio svoj trogodišnji projekat „BIRAM OPORAVAK“, kroz koji se promoviše besplatna anonimna telefonska linija 0800104100, savetovalište, kao i sajt www.biramoporavak. Svim učesnicima je predstavljeno i istaživanje javnog mnjenja gde su ispitanici govorili o svojoj upućenosti o problemu zloupotrebe droga.

Među prisustnima se govorilo o dobrim primerima prakse koja se događaju na lokalnom nivou kao i mnogim nedostatcima koje bi trebalo zakonima ili uredbama da se donesu.

Po završetku sastanka rečeno je da saradnja može i da se nastavi i na formalan način potpisivanjem sporazuma o saradnji.

Autor vesti: Monika Žugić